Suodatinkahvilaite

 

 


Käytä hyvälaatuista suodatinkahvilaitetta, joka kuumentaa veden 92–96 °C lämpötilaan. Riittävän kuuma vesi irrottaa kahvista parhaiten maku- ja aromiaineet kahvijuomaan.

  • Kaada raikas kylmä vesi kahvinvalmistuslaitteen vesisäiliöön puhtaalla, veden annosteluun tarkoitetulla kannulla.
  • Tarkista, että suodatinsuppilon ja suodatinpaperin koot vastaavat toisiaan.
  • Taita suodatinpaperin reunat saumoja pitkin ja aseta paperi suodattimeen.
  • Mittaa suodatinjauhettu kahvi suodatinpussiin. 1 mitallinen (7 g) kupillista kohden tai 60–70 g vesilitraa kohden.
  • Tasoita kahvijauheen pinta mitalla. Älä ravista, etteivät suodatinpaperin huokoset tukkeudu.
  • Kytke laite päälle ja odota, että kaikki vesi on suodattunut.
  • Sekoita kahvijuoma, ettei vahva kahvi jää pannun pohjalle ja laihempi kahvi pinnalle. Säilytä kahvijuoma 75–80 °C:n lämpöisenä. Valmis kahvi säilyy hyvänä puolen tunnin ajan. Jos joudut seisottamaan kahvijuomaa pidempään, siirrä se termoskannuun.