Tutkimus:
Kahvin vastuullisuus kiinnostaa nuoria aikuisia


Elintarviketeollisuusliiton Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen helmi-maaliskuussa 2022 teettämän kahvinkäyttötutkimuksen mukaan kahvin alkuperä kiinnostaa 62 % ja vastuullisuus 61 % tutkimukseen osallistuneista nuorista aikuisista (naiset 74 %, miehet 49 %). Vastaajista 60 % (naiset 71 %, miehet 48 %) kaipaa lisää tietoa kahvin vastuullisuudesta. Noin 70 % nuorista aikuisista luottaa kahvivalmistajien ja -merkkien vastuullisiin toimintatapoihin.

 


Nuorten aikuisten kahvinkäyttötutkimuksen vastaajista 53 % kertoo miettivänsä kahvin ympäristövaikutuksia, 48 % ilmastovaikutuksia ja 47 % ihmisoikeuksia. Vastaajista 44 % kokee huonoa omaatuntoa siitä, että kahvia päätyy viemäriin. Jopa 26 % nuorista aikuisista kertoo, että kahvia päätyy viemäriin usein.

 

Kahvipakkausten kierrätettävyys ja kahvin jäljitettävyys tärkeitä
 

Nuorten aikuisten mielestä kahvin vastuullisuuteen liittyvistä viesteistä tärkeimpiä ovat kahvipakkausten kierrätettävyys (66 %), kahvin jäljitettävyys alkuperämaiden tuottajille asti (59 %) ja kahvin valmistaminen Suomessa (57 %). Nuorille aikuisille tärkeää on myös se, että kahvi on vastuulliseksi varmennettua ja kahvin hiilijalanjälki on kompensoitu.

 

 

Nuorten aikuisten kahvinkäyttötutkimuksen toteutus [tähän linkitys toiselle sivulle]