Suodatinkahvilaite
Käytä hyvälaatuista suodatinkahvilaitetta, joka kuumentaa veden 92–96 °C lämpötilaan. Riittävän kuuma vesi irrottaa kahvista parhaiten maku- ja aromiaineet kahvijuomaan.
- Kaada raikas kylmä vesi kahvinvalmistuslaitteen vesisäiliöön puhtaalla, veden annosteluun tarkoitetulla kannulla.
- Tarkista, että suodatinsuppilon ja suodatinpaperin koot vastaavat toisiaan.
- Taita suodatinpaperin reunat saumoja pitkin ja aseta paperi suodattimeen.
- Mittaa suodatinjauhettu kahvi suodatinpussiin. 1 mitallinen (7 g) kupillista kohden tai 60–70 g vesilitraa kohden.
- Tasoita kahvijauheen pinta mitalla. Älä ravista, etteivät suodatinpaperin huokoset tukkeudu.
- Kytke laite päälle ja odota, että kaikki vesi on suodattunut.
- Sekoita kahvijuoma, ettei vahva kahvi jää pannun pohjalle ja laihempi kahvi pinnalle. Säilytä kahvijuoma 75–80 °C:n lämpöisenä. Valmis kahvi säilyy hyvänä puolen tunnin ajan. Jos joudut seisottamaan kahvijuomaa pidempään, siirrä se termoskannuun.