Kahvin säilytys ja kahvinkeittimen puhdistus

Kahvin säilytys
 

Ylhäältä päin otettu kuva, jossa on kahvipapuja avonaisessa laminaattipussissa.

Kahvi säilyy parhaiten, kun se säilytetään alkuperäisessä pakkauksessaan viileässä ja kuivassa paikassa, avatun pussin suu tiiviisti suljettuna. Pakkaus kannattaa laittaa säilytyspurkkiin, mutta kahvia ei kannata kaataa siihen, sillä alkuperäinen pakkaus säilyttää parhaiten kahvin aromit ja suojelee sitä hapen haitallisilta vaikutuksilta.

Kahvin pahimmat viholliset ovat

  • happi
  • valo
  • lämpö


Mikäli valmista kahvijuomaa aiotaan säilyttää pidempään kuin puoli tuntia, se kannattaa siirtää termoskannuun. Muuten sen aromit alkavat hävitä. Lämmitä termoskannu ensin kuumalla vedellä.

 

Kahvinkeittimen puhdistus
 

Kupillinen mustaa kahvia, jonka pinnan yläpuolelle on noussut kahvipisara.
 

Kahvinvalmistuslaite kannattaa puhdistaa säännöllisin väliajoin esimerkiksi kalkinpoistoaineella tai sitruunahapolla. Muut kahvinvalmistusastiat kannattaa pestä koneessa tai käsin kuumalla vedellä ja astianpesuaineella joka käytön jälkeen. Huolellinen huuhtelu on tärkeää. Pinttyneet astiat voi pestä ruokasoodalla (2–3 rkl ruokasoodaa, 1 l kiehuvaa vettä).