Kahvi: Pavusta pakkaukseen

Paahtamattomia vihreitä ja paahdettuja tummanruskeita kahvipapuja sekä kahvijauheita.

 

Raakakahvi kuljetetaan satamasta paahtimolle, jossa juotavan kahvin maku muodostuu. Paahtoprosessissa ei koskaan lisätä kahviin kemiallisia aineita, vaan kaikki kahvin ominaisuudet kehittyvät pavusta.

Suomalaisten paahtimoiden tuotteet ovat pääasiassa sekoituksia useiden eri alkuperämaiden kahveista. Kahvi on luonnontuote, jonka maku vaihtelee kasvupaikasta, lajista, lajikkeesta ja luonnonoloista riippuen. Paahtimoissa työskentelevät asiantuntijat huolehtivat siitä, että tutut kahvit maistuvat aina samalta satovaihteluista huolimatta. Tämä edellyttää heiltä vahvaa ammattitaitoa, pitkää kokemusta ja harjaantunutta makumuistia.

Paahtimoissa maistellaan ja analysoidaan päivittäin satoja kupillisia kahveja. Maistamisen perusteella valitaan laadukkaat raakakahvierät ja tehdään sekoitukset. Sekoitussuhteita muuttamalla ja vaihtelemalla saadaan tuotteita, joilla on halutut ominaisuudet ja joiden maku pysyy samana vuodesta toiseen. Näin kuluttuja saa tuotteen, jonka maku vastaa hänen odotuksiaan.