Kahvin pakkaaminen

Hopeanvärinen kahvipussi tummaksi paahdettujen kahvipapujen päällä.

Kahvin paahtamisessa syntyneet hyvät aromit säilyvät huolellinen pakkaamisen ja oikeiden pakkausmateriaalien avulla. Oikeanlaisella pakkaamisella varmistetaan, että koko aikaisemman tuotantoketjun tuottamat makuelämykset saadaan sinetöityä kuluttajalle mieluisiksi tuotteiksi.

Suurin osa Suomessa myydystä kahvista on valmiiksi jauhettua. Jauhetun kahvin maku muuttuu herkästi hapen vaikutuksesta, joten kahvi pakataan ilmatiiviisiin vakuumi- eli tyhjiöpakkauksiin. Ilma poistetaan pakkauksesta ennen sulkemista, ja siksi avaamaton, ehjä pakkaus on kova. Kahvi säilyttää siinä hyvän makunsa pitkään.

Kahvi voidaan pakata myös kokonaisina papuina. Pavut myydään yleensä pehmeässä pussissa, jossa oleva suojakaasu suojaa kahvia hapelta. Pakkauksen kyljessä oleva yksisuuntainen venttiili päästää kahvista vapautuvan hiilidioksidin pois, jotta paine pakkauksen sisällä ei nouse liian suureksi ja riko pussia.

Tavallisin kahvipakkausmateriaali on monikerroksinen laminaatti. Alumiinikerros suojaa kahvia valolta. Muovi taas on sitkeä, käsittelyä kestävä ja kosteudelta suojaava pakkausmateriaali. Hyvä pakkaus myös suojaa tuotetta kuljetuksessa ja kaupassa, ja siihen voidaan merkitä tarvittavat tuotetiedot.