Espressolaite

 

 

 

 

  • Lämmitä kupit, sillä pieni espresso jäähtyy kylmässä astiassa nopeasti.
  • Täytä kahvan sihti espressokarkeudelle jauhetulla kahvilla yläreunaan asti. Pyyhi ylimääräinen kahvijauhe pois varoen painamasta sitä liian tiiviiksi. Yhden espresson annostelu on 7–9 g ja tuplaespresson 14–18 g.
  • Pakkaa kahvi tampperilla tasaisesti ja tiiviisti, noin 20 kilon voimalla. Kahvi tulee pakata eli tampata huolella, jotta vesi uuttaa kahvin aromit tasaisesti. Kopauta irtojauheet sihdin reunoilta ja kiillota kahvin pinta pyöräyttämällä tampperia.
  • Kiinnitä kahva espressokoneeseen tiukasti ja paina espressolaitteen pumppu päälle. Tarkkaile espresson valumista ja paina pumppu pois päältä, kun annos on oikean kokoinen. Ohjelmoitavat espressolaitteet helpottavat oikeaa annostelua.
  • Tarjoile espresso heti sellaisenaan tai käytä se kahvijuoman pohjana.