Käsin suodatus

Manuaalisia suodatinvälineitä ovat esimerkiksi keraamiset, lasiset ja muoviset dripperit sekä chemex-lasikarahvi.

  • Tarkista, että suodatinsuppilo ja suodatinpaperi vastaavat kooltaan toisiaan.
  • Aseta suodatinsuppilo kuumalla vedellä esilämmitetyn pannun päälle.
  • Aseta kostutettu suodatinpaperi suppiloon.
  • Mittaa suodatinjauhettu tai chemexiin pannujauhettu kahvi suodattimeen, 1 mitallinen (7 g) kupillista kohden tai 60–70 g vesilitraa kohden.
  • Mittaa raikas kylmä vesi ja kiehauta se.
  • Ala kaataa noin 96 °C vettä kahvijauheen päälle tasaisella pyörivällä liikkeellä. Kaadettuasi hieman vettä lopeta kaataminen hetkeksi ja anna kahvin kuplia, jotta kaikki kahvijauhe kastuu.
  • Jatka sitten kaatamista tasaisella pyörivällä liikkeellä. Jos kaadat veden yhteen paikkaan keskelle tai suodattimen reunoja myöten, kahvijuomasta tulee laihaa.