Vesi vaikuttaa kahvin makuun

Lasikannun täyttäminen raikkaalla vedellä kahvin valmistusta varten.

Yhdestä kahvikupillisesta noin 98,75 % on vettä. Siksi vedellä on suuri merkitys kahvijuoman maulle. Suomessa vesi on niin hyvää, ettei se aiheuta haasteita kahvin valmistukselle, mutta Suomessakin vesissä on eroja.

Tärkeintä on veden puhtaus. Hyvä vesi on väritöntä, mautonta ja hajutonta. Kahviin liukenevien yhdisteiden uuttumiseen vaikuttaa veden kovuus. Pehmeässä vedessä kahvi uuttuu hyvin. Kahvin valmistamiseen käytettävä vesi ei saisi olla kovin emäksistä, mutta ei liian hapantakaan. Suomessa monen suuren kaupungin vesi on hiukan kovempaa ja selvästi emäksisempää kuin laadukas lähdevesi.

Lähde: Nieminen, Petri & Puustinen, Terho (2014) Kahvi – Suuri suomalainen intohimo. Helsinki: Tammi.