Kahvin viljely

Kaupalliset lajit: Coffea arabica, Coffea robusta, (Coffea liberica)
Tuottajamaat: Yli 60 maata eri puolilla maapalloa, pääasiassa kääntöpiirien välissä. Viisi suurinta ovat Brasilia, Kolumbia, Vietnam, Indonesia ja Intia.
Ilmasto: Subtrooppinen tai lauhkea, robusta viihtyy myös tropiikissa.
Sademäärä: 1000–2000 mm / vuosi. Kukintaa edeltävät sateet ovat kukinnan onnistumisen kannalta tärkeitä.
Lämpötila: 15–25 astetta, ei hallaa.
Korkeusolot: Paras viljelykorkeus on 600–1600 metriä meren pinnasta. Arabica viihtyy jopa 2000–2200 metrin korkeudessa ja robusta 300 metrin korkeudessa tai jopa meren pinnan tasolla.
Maaperä: Savipitoinen, paksu multa, tulivuorten mineraalipitoiset rinteet.
Uhat: Halla, kuivuus, tuholaiset ym. eläimet, kasvitaudit.
Hinta:

Riippuu tuottajamaasta, laadusta (laji, käsittely) ja satomääristä.