Kahvin viljely

 

Kahvia viljellään yli 60 maassa pääasiassa kääntöpiirien välisillä alueilla. Kahvin laatuun ja koostumukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten ilmasto, sademäärä, lämpötila, maaperä ja korkeusolot.

 

Kaupalliset lajit Coffea arabica, Coffea canphora (jota kutsutaan robustaksi), (Coffea liberica)
Tuottajamaat Yli 60 maata eri puolilla maapalloa, pääasiassa kääntöpiirien välissä. Viisi suurinta ovat Brasilia, Vietnam, Kolumbia, Indonesia, Etiopia, Honduras ja Intia.
Ilmasto Subtrooppinen tai lauhkea, robusta viihtyy myös tropiikissa.
Sademäärä 1000–2000 mm / vuosi. Kukintaa edeltävät sateet ovat kukinnan onnistumisen kannalta tärkeitä.
Lämpötila 15–25 astetta, ei hallaa.
Korkeusolot Paras viljelykorkeus on 600–1600 metriä meren pinnasta. Arabica viihtyy jopa 2000–2200 metrin korkeudessa ja robusta 300 metrin korkeudessa tai jopa meren pinnan tasolla.
Maaperä Savipitoinen, paksu multa, tulivuorten mineraalipitoiset rinteet.
Uhat Halla, kuivuus, tuholaiset ym. eläimet, kasvitaudit.
Hinta Riippuu tuottajamaasta, laadusta (laji, käsittely) ja satomääristä.